phone 0493 495884

Laatste update: 05-03-2019

Industriële koppelingen zijn hoofdzakelijk onder te verdelen in drie varianten: snelkoppelingen, draadkoppelingen en flenskoppelingen. Ons pakket bevat nagenoeg elke bestaande koppeling. 

Snelkoppelingen zijn ontwikkeld om snel een verbinding te kunnen maken of opheffen, tussen twee delen, door middel van een mannelijke en een vrouwelijke koppeling. Veel voorkomende snelkoppelingen zijn onder andere Camlock, Storz, Geka, GY, mortelkoppelingen, Guillemin, tankwagenkoppelingen (TW), Perrot (Kardan), Bauer, Orion, Snap-tite en triclamp. 
De toepassing bepaalt welke koppeling het meest geschikt is. Uiteraard adviseren wij u hierin. 

Draadkoppelingen worden gebruikt om meer permanente verbindingen te maken, vanwege het feit dat deze minder snel te (ont-)koppelen zijn. Veel gebruikte draadkoppelingen zijn DIN11851 en SMS zuivelkoppelingen, DIN11864 koppelingen, TW pilaren, AKZO, stoomkoppelingen en benzinepompkoppelingen. Maar ook bijvoorbeeld Kärcher en Dibo wartelkoppelingen. 

Flenskoppelingen zijn er ook in diverse soorten en maten. Slangpilaren met een vaste flens, een losse flens, maar zijn ook los verkrijgbaar of als voorlasflens. DIN normen en bijvoorbeeld EN of ASTM normen bepalen de maatvoering van uw flens, zoals de binnen- en buitenmaat, steekmaat en het boutgatenpatroon. 

  industriele20koppelingen

Laatste nieuws