phone 0493 495884

Laatste update: 05-03-2019

De ondergedompelde beluchtingspomp is ontworpen voor beluchting van afvalwater in kleine zuiveringssystemen. Andere toepassingen zijn beluchten van vijvers en kweektanks bij viskwekerijen. Dankzij het specifieke ontwerp van de nieuwe NOVAIR is een optimale beluchting van het afvalwater gegarandeerd door middel van een breed veld van kleine luchtbellen.

Het specifieke ontwerp van de bladen van de waaier zorgen voor een beweging van het afvalwater zonder het beschadigen van de micro organismen. De beluchtingspomp wordt verticaal geplaatst en is daarvoor geleverd met een bevestigingssteun. Uit technisch oogpunt wordt de koeling van de motor verzorgt doordat er een groot deel van de motor in contact is met het water. De stroomkabel is behandeld met hars tegen vocht en lekkages. De kabelbevestiging is simpeler teneinde makkelijker onderhoud te kunnen uitvoeren of makkelijker de kabel te kunnen vervangen. Zeer hoge bedrijfszekerheid door gebruik van RVS pompas, met slijtvaste keramische bus ter hoogte van de asafdichtingen.
Pompbehuizing, kabelbescherming en waaier uit hoogwaardig technopolymeer. Tweepolige asynchrone onderwater motor van 0,18 en 0,4 kW met ingebouwde thermische beveiliging.

Permanent ingeschakelde condensator ingebouwd in het kabelcompartiment. Stalen motoras met keramische bussen, overgedimensioneerde, permanent gesmeerde kogellagers. Driedubbele asafdichting met oliekamer.

Werkingsgebied:
Luchtopbrengst 2 – 17m³ bij dieptes van 20 – 90 cm.
Dichtingsklasse: IP68
Isolatie klasse: F
Watertemperatuur: van 0°C tot 35°C volgens EN 60335 2-41 (normen voor huishoudelijk gebruik)
Gebruik: afvalwater van overloop septische put, vrij van vezels en vaste bestanddelen.
Eenpolig: 220 – 240 volt / 50 Hz
Voedingskabel: H07RNF 8-F beschikbaar in 2 meter, 5 meter of 10 meter met SCHUKO plug.
Geleverd met pakking en 90° riem voor verticale inlaat.

Laatste nieuws